Dag juf, dag meester

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 18:56

Het einde van het schooljaar komt snel naderbij en er moeten dus kadootjes komen voor de juf of de meester. Deze maken we bij By Mem gifts natuurlijk graag voor je. 

VROEGER

Even terug naar vroeger, want eerlijk is eerlijk, in mijn tijd (ik ben inmiddels de 50 gepasseerd) was het niet zo.

Ik herinner mij niets als het gaat om presentjes die je de leraar gaf aan het einde van het schooljaar. Op de laatste schooldag kreeg je je rapport en was je over naar de volgende klas (of blijven zitten). Dan riep je nog eens: “Doei!” naar de juf of meester en je spurtte de school uit. De zomervakantie was begonnen. Eindeloos vrij. Zes hele weken lang.

 

NIEUWE TRADITIE

Tegenwoordig gaat het anders. Een nieuwe traditie is geboren. Aan het einde van het schooljaar krijgt de juf of meester een kadootje. Een bedankje voor een goed en leerzaam schooljaar. Ook als een soort afscheid, want deze leraar staat volgend jaar voor een andere groep.

Het kado is ook niet van de klas, maar van iedere leerling apart. Probeer dan maar eens goed uit de verf te komen. Hoe geef je iets origineels of in ieder geval iets persoonlijks aan de leraar?

 

DE KOSTEN

Als je een kado wilt geven, wat mag het dan kosten? Ik ben eens gaan rondkijken en ben best geschrokken. Er wordt geadverteerd met goedkope kadootjes van tussen de 25 en 50 euro. Serieus??? Wat is er mis met een kaart of een tekening? Of gewoon een kleinigheid? Maar wat kies je dan voor kado? In onze webshop staan talloze leuke kleine kadootjes voor een klein prijsje, dus laat je inspireren. Is daar niets voor je bij kun je ook iets laten maken. Speciaal voor jou, of, in dit geval: voor juf of meester.

 

CUSTOM MADE KADO

Bij By Mem gifts zijn we wel gewend om leuke presentjes op maat te maken. Zoals de Custom made sleutelhanger met korte tekst of naam. Heel geschikt om te geven. Bijvoorbeeld: “Dag juf” of “Bedankt”, maar ook met de naam van de leraar is natuurlijk heel erg leuk. Zo heb je een uniek en gepersonaliseerd kado voor de juf of meester, waar je mee voor de dag kunt komen. Bovendien is het betaalbaar.

 

 

BLOEMSTEKER

De zonnebloem op de foto is ook een kado voor een juf. Op verzoek gemaakt. Deze bloem kan de juf los in een vaasje zetten op ergens bij prikken. Een origineel kado, waar de juf lang plezier van kan hebben. 

Zo heb jij misschien ook een leuk idee, dat we samen kunnen uitwerken, zodat ook jij een uniek handgemaakt kado kunt geven.

 

DAG JUF, DAG MEESTER

Eigenlijk is er na het schrijven van deze blog maar één conclusie mogelijk. Ik word oud! Ik kende de traditie niet. Dus weer iets geleerd, maar het maken van kadootjes blijft natuurlijk altijd leuk. Voor iedere gelegenheid.

En als er iemand is die kan vertellen, waar deze traditie vandaan komt, ik wil het heel graag weten.

 

Dag juf, dag meester. Graag tot volgend jaar………

 

Alexandra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.