Grote zus, kleine zus

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 18:44

By Mem gifts heeft ambitie. De ambitie om te groeien en de positie van By Mem sieraden over te nemen en de grootste van de twee te worden.  Daarover gaat deze blog.

 

BY MEM WIE?

De vaste lezers van dit blog en de volgens van By mem gifts op social media weten al lang, dat ik veel meer doe dan alleen het ontwikkelen en maken van leuke kadootjes. Nog ver voor By Mem gifts is geboren, was de By Mem sieraden website er al. Met een webshop gevuld met handgemaakte sieraden.

Omdat het leuk is daar ook iets over te delen, volgt nu een kort verhaal over grote zus By Mem sieraden.

Door dit verhaal leren jullie mij weer een beetje beter kennen.

 

HET VERHAAL

Naast leuke kado’s ontwerpen en maken, ontwerp en maak ik ook al heel lang prachtige sieraden. Door een bijzonder voorval is hier een website/webhop bij ontstaan. Wat de voorloper van By Mem gifts is geweest.

Maar laten we bij het begin beginnen.

Een paar weken voor de tentoonstelling van Frida Kahlo in het Drents Museum maakte ik wat voorbeelden van passende sieraden. Daarvan stuurde ik wat foto’s naar de dame van de winkel. De intentie was niet eens om te verkopen in de winkel. Ik liet gewoon trots zien wat ik kon. Maar de dame van de winkel vroeg of ik de samples met een prijslijst kon brengen. Dat deed ik en daarna hoorde ik niets meer. Ik was nog geen bedrijf en rekende ook nergens op, vergat het zelfs een beetje en ging door met het ontwerpen van nieuwe dingen.

Maar vlak voor de tentoonstelling werd geopend deed winkelmanager toch een bescheiden bestelling. Van alle artikelen 10 stuks.

 

HECTIEK

Meteen kwam alles in een stroomversnelling. Er moesten vervolgstappen komen. Om te beginnen moest ik een inschrijving doen bij de KvK, want ik moest facturen gaan schrijven. En er moest een website/webshop worden gemaakt. Gelukkig werd hier hulp geboden door de buurman, die hier heel bedreven in is. Ook moesten er visitekaartjes worden gedrukt, die met de aankopen in de winkel van het museum konden worden meegegeven. Maar ook later om bij te voegen aan internetbestellingen. Het was even heel erg hectisch.

 

VLIEGENDE START

Zoals wel te verwachten was, was de eerste kleine levering binnen no-time uitverkocht en volgde er een nabestelling. In grotere aantallen ook nog. Dat hield natuurlijk in dat er volop moest worden geproduceerd. Dag in, dag uit. Tot in de kleine uurtjes. Een half jaar lang. Ik deed niets anders meer de Frida sieraden maken en bijna wekelijks ging er een nieuwe zending de deur uit. Naar de museumwinkel.

Het was hard werken, maar het was de moeite zeker waard. Er waren namelijk direct heel veel bezoeken aan de website en langzaamaan volgden ook bestellingen van andere sieraden. Hoe mooi wil je het hebben? Dit is toch een start om van te dromen?!

 

KADO ARTIKELEN

Na het einde van de tentoonstelling kreeg ik weer tijd om creatief te zijn met andere dingen. Door het succes van de sieraden website begon het te kriebelen om ook voor alle leuke kadootjes die ik had gemaakt een website/webshop te maken.

Vol trots werd, zonder hulp van de buurman deze keer, heb ik de website in elkaar gezet en de webshop gevuld met de eerste gifts.

Hier was echter geen ondersteuning in het begin, zoals die bij de sieraden wel geweest was door de tentoonstelling. By Mem gifts moest het helemaal op eigen kracht doen.

 

GROOT, GROTER, GROOTST

Er zijn heel veel verschillen tussen de beide websites. Het zijn natuurlijk heel ander producten en het spreekt een ander publiek aan. Maar er zijn ook heel veel overeenkomsten.

Zowel bij de gifts als de sieraden zijn alle producten handgemaakt. De ontwerpen zijn ook van eigen hand of aangepast naar hoe By Mem het ziet en wil verkopen.

Zowel voor de gifts als voor de sieraden is het mogelijk om dezelfde ontwerpen te gebruiken, maar er en geheel ander product van te maken. Dit heb je al op de foto gezien, waar van de gifts de kaart en de magneet op de foto staat en van de sieraden de ketting en de bedel.

Zowel bij de gifts als de sieraden is er een maandelijks terugkerend item. Voor de gifts is dat de maandelijkse blog, voor de sieraden is dat iedere maand een bedel.

Zowel de gifts als de sieraden hebben een eigen pagina op social media, waar berichten en foto’s van nieuwe en bestaande producten worden gedeeld. Elke dag is er een bericht, maar wel om en om, dus de ene dag de gifts en de volgende dag de sieraden.

Ondanks deze overeenkomsten heeft By Mem gifts wel een ambitie. Dat is om net zo groot te worden als By Mem sieraden of zelfs groter. Maar ze is veel jonger en dus nog kleiner. Helpen jullie mee om By Mem gifts te laten groeien? Dat kan door te bestellen, maar ook door de pagina’s op Facebook of Instagram te volgen en de berichten te delen. Dat zou ik heel erg waarderen.

 

Wie weet komt er ooit een blog, waarin ik kan melden, dat de rollen zijn omgedraaid. Dat zou toch heel bijzonder zijn.

In ieder geval weten we dan wel al wat de titel zal zijn

Kleine zus, grote zus……

 

Alexandra

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.