Lentekriebels

Gepubliceerd op 1 april 2024 om 20:23

Het is al weer april. Pasen is vroeg dit jaar. De Decoratieve Cirkel in de vensterbank heeft plaats gemaakt voor de Kip op Stok, want dat past zo bij de Pasen. Het is weer voorjaar en ik heb lentekriebels. Daar gaat het om in deze blog.

 

ONRUSTIG GEVOEL

In van de winter word ik altijd wat onrustig. Ik wil van alles, maar lang niet alles is mogelijk. Zoals hout bewerken. Dat kan niet in mijn atelier. Dat geeft te veel stof. Aangezien ook alle voorraad aan producten in mijn atelier en de ruimte erachter ligt opgeslagen, moet ik daar dus rekening mee houden. Mijn zaagtafel staat daarom in de schuur/garage. Klaar voor gebruik. Maar daar is het in de winter te koud om rustig een project uit te werken.

 

 

VOORJAAR

Het is voorjaar. De bomen krijgen blad, de narcissen staan in bloei en de tulpen komen er aan. Nu word ik in de ochtend weer wakker met het geluid van fluitende vogels. Daar word ik zo gelukkig van. Ik kan weer naar buiten, de wijde wereld in. Genieten van de nieuwe natuur en inspiratie opdoen.

 

NIEUWE IDEEËN 

Zo bedenk ik op een mooie dag als ik stapelwolken tegen een mooie blauwe lucht zie: dat is leuk om iets mee te doen. Wolkenlampje!!!

Of als ik een eend plat in het gras zie liggen, schuilend voor mijn hond als ik langsloop (de hond zit altijd aan de lijn, hoor!), denk ik: Een slapende eend!!!

Bij spelende lammetjes in de wei: Knuffelschaap!!!

Ik zie direct leuke kado-artikelen voor mij, gebaseerd op wat ik tegen kom. Decoratie, interieur, speelgoed, noem maar op. En deze artikelen zijn er nog niet eens..

 

VERANDERING VAN GEDACHTE

Vaak leidt een project waar ik in mijn hoofd al mee bezig ben gaandeweg tot het ander project. Soms verdwijnt dan het eerste idee helemaal, soms komt het toch nog wel, maar dan in aangepaste vorm. Zo ben ik ooit begonnen met het ontwerp van een soort hondenspeeltje. Dat is er nooit gekomen, maar het heeft wel geleid tot de Hondenriemhaak Puppy. Een heel ander product, maar wel helemaal tevreden mee en inmiddels ook bijna uitverkocht. Het kan toch vreemd gaan. 

 

SOCIAL MEDIA

Nu weet je waar ik vaak mijn inspiratie en ideeën vandaan haal en wat ik er mee doe.Maar de inspiratie is niet alleen voor nieuwe kado-artikelen op de website. Ook voor het schieten van mooie productfoto’s voor op social media ga ik regelmatig de hort op. Ik neem dan zomaar wat artikelen mee. Ik neem foto’s met wat ik onderweg tegen kom. Dat gebruik ik om berichten op Instagram en Facebook te plaatsen. En ook op Pinterest. 

Zo heb ik laatst Sleutelhanger Lieveheersbeestje gefotografeerd tussen de bloeiende narcissen. En binnenkort zal ik ook de perenbloesem wel gebruiken voor een leuke post. Dat zie je dan later weer terug. Als je ons volgt natuurlijk. Maar waarom zou je dat niet doen?! Je volgt ons toch?

 

Meer kan ik op dit moment niet vertellen over waar ik mijn inspiratie vandaan haal. De enige vraag die nu nog over blijft: Waar krijg jij je inspiratie van? Laat het weten. Ik ben benieuwd.

 

Alexandra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.