Wat doe jij met Valentijn?

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 07:24

14 februari is het Valentijnsdag. Da dag van de liefde. Wat doe jij met Valentijn? Heb jij een reden om deze dag in ere te houden? Of wel, heb jij een stille of een grote liefde?

In deze blog onder andere de oorsprong, een herinnering en natuurlijk de Valentijnskadootjes van By Mem gifts.

 

VALENTIJN

Wat is het verhaal achter Valentijn? Waarom is 14 februari de dag van de liefde? Dit alles lijkt gebaseerd te zijn op een legende. 

Deze legende gaat over Valentijn, een jonge Romein, die gevangen was genomen en werd gemarteld. Hij schreef op de dag voor hij werd gedood een afscheidsbrief aan de dochter van een medegevangene op wie hij heimelijk verliefd was geworden.  Hij stierf toen zij zijn geschreven liefdesverklaring ontving. Op 14 februari.

Dit klinkt als het ultieme liefdesverhaal. Alleen jammer dat het geen vervolg kon krijgen. Daarom een herinnering.

 

SWEET MEMORIES

Toen ik 15 was, ging ik als een soort dartel jong hert door het leven. Gezellig met vriendinnen naar de stad of naar de bieb. Ik was heel erg druk met allerlei meidendingen. Mode, make-up, boeken en films, dat soort dingen.

Dit jaar  kreeg ik voor de allereerste keer een kaart voor Valentijn. Het was niet eens een kaart met een hart of zoiets.  De echte Valentijnsproducten kwamen pas halverwege de jaren negentig en dat was veel later.

Het was een kaart met een prachtige beeltenis van een dame gehuld in een gewaad in grijstinten, met een zwarte hoed en vuurrode lippen. In art deco stijl.

Ik weet nog hoe verbaasd ik was dat iemand mij een kaart stuurde. Zeker toen ik hem opende en de tekst las. Er stond:

”Bedankt voor de groetjes en de groetjes terug!”.

Toen wist ik nog niets. Er stond geen naam bij. En dat is ook eigenlijk de bedoeling van een boodschap voor Valentijn, maar ik was wat teleurgesteld.

Gelukkig hoefde ik niet lang op de oplossing te wachten, want nog diezelfde week werd duidelijk, wie mij deze kaart had gestuurd. 

Al snel werd er een afspraak gemaakt en gingen we gezellig samen op date. Eerst naar de film en daarna iets drinken. Een beetje standaard, maar heel leuk. Daar was mijn eerste verkering.

 

SAD GOODBYES

Mijn eerste verkering heeft niet lang geduurd. Een maand of vijf zal het geweest zijn, hooguit.. Ons leeftijdsverschil was gewoon te groot. Ik was 15 en kort na onze eerste date werd hij al 20. We wilden dus heel andere dingen en dat ging niet goed. Mijn hart werd gebroken toen hij onze verkering uitmaakte. Ik was er helemaal kapot van en dacht dat ik er nooit meer overheen zou komen.

Gelukkig bleek het laatste zeker niet waar.  Ik ben er helemaal bovenop gekomen en ik heb hem gek genoeg nooit meer terug gezien. Ik heb ook nooit meer een kaart gekregen oor Valentijn. Het is bij die ene keer gebleven.

 

 

KADOOTJES VOOR VALENTIJN

Bij By Mem gifts vind je leuke kadootjes voor Valentijn. 

Wil je echt de liefde aan iemand verklaren, dan is er natuurlijk de dubbele kaart met hart. In 3 verschillende kleuren, champagne, goud en groen, met rode harten voorop. Aan de binnenkant dan nog een rood pop-up hart, want je kunt niet zeker genoeg zijn.

Een meer blijvend kado is de (koelkast)magneet in hartvorm. Klein maar fijn en met een krachtige magneet, waarmee je de liefde stevig vast kunt houden.

Wil jij jouw geliefde gewoon verwennen? Dan zijn natuurlijk alle kadootjes goed. En de handgemaakte kadootjes van By Mem gifts zijn dan de kadootjes met net dat beetje extra.

 

Wat zijn jouw herinneringen aan Valentijn? Of wat ga jij dit jaar doen? Laat het weten. Wij zijn benieuwd.

 

Alexandra.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.