Dit zijn de trends van 2024

Gepubliceerd op 1 januari 2024 om 12:47

In deze blog lees je wat in 2024 de trends zijn voor zowel mode als interieur. Ook lees je wat By Mem gifts met deze trends gaat doen.

 

OP ONDERZOEK

De week voor kerst en de week erna heb ik altijd vakantie van werk. Dit is inmiddels een traditie geworden. Het is dan ook een heerlijke tijd om thuis te zijn.

De week voor kerst ben ik een nog druk geweest met de laatste bestellingen. Uiteraard heb ik er alles aan gedaan om de spullen op tijd bij de klant te krijgen.

Na deze drukte was het tijd om lekker onderuit te zakken en na te gaan wat de trends zijn voor met name mode en interieur voor 2024.

 

MODE TRENDS

Dit jaar zie je in de mode heel veel leer, metallic stoffen en bloemenprints. Op de catwalk is dit al uitgebreid getoond. Gedurfde combinaties van deze materialen en veel uitsneden in de kledingstukken.

 

MODE KLEUREN

Als het om de modekleuren gaat, zie je dit jaar naturel tinten als abrikoos en zand gecombineerd met lekkere felle kleuren. Denk daarbij aan koningsblauw en grasgroen. Maar ook zwart en goud zijn trendkleuren. Verder is het dit jaar 50 tinten rood. Alles is mogelijk, van scharlaken tot bordeaux.

 

MODE EN BY MEM GIFTS

Bij  By Mem gifts hoef je geen modeshow met flitsende nieuwe ontwerpen te verwachten. Wel shawls en mutsen en af en toe een ander leuk item, maar verder doet By Mem gifts niet echt aan mode.  We zullen ons dus beperken tot de modekleuren voor de garens die we inkopen, maar wellicht wordt het dan wel een garen waar een metallic draad in is verwerkt.

 

INTERIEUR/WOONTRENDS

Voor het interieur is hout dit jaar belangrijk. Liefst onbehandeld, zodat je het hout ook ziet.

Maar het is niet alleen hout. Het zijn heel veell natuurlijke materialen. Zo wordt hout veel gecombineerd met natuurlijk stoffen als jute, linnen en katoen.

De vormen zijn glooiend of rond. Hoekig kan nog wel, maar dan wel gecombineerd met iets ronds, om de scherpte er af te halen.

Verder is er op het gebied van wonen een ware jaren 70 revival, natuurlijk met alles wat daar bij hoort.

 

INTERIEUR/WOONKLEUREN

Wat iedereen al kon vermoeden met een code-back van de 70’s zijn ook de uitgesproken kleuren van toen helemaal terug.

Dus zien we groen en oranje en allerlei bruintinten. Van terra-cotta tot diep chocoladebruin en alles daar tussenin.

 

 

INTERIEUR EN BY MEM GIFTS

Bij By Mem gifts maken we natuurlijk veel decoratieve artikelen voor het interieur. Leuk om artikelen uit de seventies in een nieuw By Mem jasje te steken of om bestaande artikelen aan te passen naar deze trend en/of kleuren. Dit jaar biedt echt zoveel mogelijkheden.

 

TOT SLOT

O ja, bijna vergeten… De allerlaatste trend op interieurgebied is dat handgemaakte items belangrijker zijn dan ooit. Het ambacht viert hoogtij. Nou, dan zit je bij By Mem gifts echt helemaal goed.

 

Wat vind jij van deze trends? Laat het weten door hieronder een reactie te plaatsen. Ik hoor het graag.

 

Alexandra.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.