Webshop of groothandel?

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 18:36

Deze blog gaat over de kado artikelen van By Mem gifts, die zowel in de webshop, als ook in de detailhandel kunnen worden gekocht.

 

DE WEBSHOP

Bij het starten van By Mem gifts, was er natuurlijk de webshop. Logisch, want By Mem gifts is een online onderneming.

 

CREATIVITEIT

In principe kan ik al mijn creatieve uitspattingen in de webshop kwijt. Dat gebeurt natuurlijk niet. Ik heb daarvoor te veel uiteenlopende ideeën. Het gebeurt dus regelmatig, dat een uitgewerkt ontwerp direct in de prullenbak verdwijnt. Simpelweg omdat het niet voldoet. Niet in de laatste plaats omdat ik redelijk perfectionistisch ben. 
Bij uitgewerkte ideeën die wel goed zijn, stel ik mijzelf altijd de volgende vragen:

* is het een leuk product?
* ziet het er mooi uit?
* is het verkoopwaardig?
Als ik op al deze vragen een gemeend JA kan antwoorden, haalt een ontwerp de webshop.

 

PROMOTIE

Elk nieuw product dat wordt toegevoegd aan de webshop, moet natuurlijk gepromoot worden. Dat gebeurt op social media (Facebook en Instagram), maar ook op Pinterest. Met mooie foto’s en pakkende teksten. En dat leidt soms tot onverwachte reacties.

 

IN DE WINKEL?

Bij een aantal producten waren er ondernemers met een winkel, die geïnteresseerd waren in de verkoop van deze producten in hun winkel. Daar had ik van tevoren nooit over nagedacht. Dit opende een nieuwe wereld voor By Mem gifts. Ineens werd het kanaal van toeleverancier een optie. 
Helaas is het niet voor alle producten haalbaar. Dan zou de prijs in de winkel te veel gaan afwijken van de prijs in de webshop. Maar er waren zeker mogelijkheden.

 

GROOTHANDEL

Er zijn inmiddels een aantal producten die in de winkel te koop zijn (geweest). Zo zijn er afgelopen Moederdag een aantal leveringen de deur uitgegaan met koelkastmagneten in hartvorm. Voor komende Valentijn (al duurt dat nog even) heb ik ook al weer een aantal aanvragen liggen.

De custom made sleutelhangers zijn eveneens een groot succes. Deze zijn al ingekocht als back-to-school artikel en voor de komende feestdagen gaan er nog diverse displays met sleutelhangers de winkel in.

 


CONTACT

Het leuke van de custom made sleutelhanger is het contact met de andere ondernemer. Hier houdt het niet op met een mailtje of belletje met een bestelling. Hier gaat het ook over de tekst van de sleutelhanger. Het gaat om inkoop van 6 verschillende sleutelhangers. Daar zijn soms meerdere keren overleg voor nodig. Uiteraard denk ik mee en heb ik wat standaard woorden “klaar liggen”, maar ook de ondernemer heeft hier eigen ideeën over.

DISPLAY MAKEN

Naast het leveren van het product aan de detailhandel, moest ik ineens leuke displays gaan maken, waar de sleutelhangers in kunnen hangen. Aan de slag met hout en haken en natuurlijk moet ook de naam van By Mem gifts op de display geschilderd worden. Het moet wel een compleet plaatje zijn en zo kan de consument zien, waar het product vandaan komt. 

WEBSHOP OF GROOTHANDEL?

Hoe ik de toekomst voor By Mem gifts zie? Voornamelijk als webshop, met hier en daar een uitstapje als toeleverancier met producten die daar geschikt voor zijn. Het zal in de webshop altijd zichtbaar zijn of een product ook kan worden ingekocht door de handel. Dit staat dan vermeld onder de productomschrijving. 
Staat het niet onder de omschrijving, dan is er geen mogelijkheid om dit product tegen groothandelsprijs in te kopen.

 

Nu ben ik benieuwd of de eerste bestelling na deze blog particulier is of uit de detailhandel………

 

Alexandra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.