Kadootjes voor de zomer….. Keuzestress!

Gepubliceerd op 1 juli 2023 om 09:29

En dan is het ineens volop zomer in Nederland. En hoe?..... En wat betekent dat voor By Mem gifts?

 

ZOMER IN NEDERLAND

Halverwege juni is het ineens zomer in Nederland. De start van de maand is nog koel. Op dinsdag halverwege juni is het nog maar 14°C en de twijfel van een zomer- of winterjas of iets er tussenin, want 's morgens is het nog flink koud. Dan op vrijdag een tropische 30°C. Dat is even wennen. Op zich hoor je mij niet klagen. Zomer! Heerlijk! Maar voor By Mem gifts brengt het ook wat dilemma's mee.

 

KEUZESTRESS

Als ik bezig ben in mijn atelier, schijnt de zon lekker door het raam naar binnen op mijn nieuwe ontwerpen. Het zomergevoel kwam bij mij dan ook goed aan. Daar krijg ik energie van. Ik wil alleen maar leuke dingen maken, maar met 30°C is dat moeilijk. ik kan lang niet alles doen, wat ik zou willen doen bij deze tropische temperaturen. Kortom, ik heb keuzestress. Wat kan ik wel en wat kan ik niet en wat ga ik dan maken?

 

ZOMERPRODUCTEN

De producten die ik nu ga maken, moeten wel bij de zomer passen. En wat past er beter bij de zomer dan zonnebloemen? De ultieme zomerbloeier. Ik besluit te gaan haken, want dat kan ik altijd. Er zijn geen invloeden van buitenaf die mij belemmeren als het om haken gaat. Nu nog een passend project verzinnen.

 

WOL KOPEN

Niet iedereen weet het, maar naast By Mem gifts heb ik ook nog een baan. Tijdens het werk kwam ik in Eelde. Daar zit de Readshop van Erik en Bea Buikema. Ik hoor je denken, De Readshop is toch een boekwinkel? Ja, zeker, maar ze verkopen er garen van Scheepjes. Deze winkel is een waar walhalla voor mij. Ik werk namelijk heel graag met de garens van Scheepjes.

Eerst gezellig een kop koffie gedaan met Erik, de eigenaar van deze winkel, en toen op jacht naar mij  "wolletjes". Ik zeg eerlijk: de keuze is reuze.

 

KATOEN

Ondanks dat de keuze enorm is, wist ik van tevoren, dat ik een katoen garen wilde kopen. Waarom? Katoen garen voelt lekker koel aan als je er mee werkt en het plakt ook niet aan je handen tijdens het verwerken. Blijft er alleen nog de keuze van de diverse soorten katoen.

1) De Cotton 8, een mooi dun katoen garen met een matte uitstraling

2) De Bloom, een veel dikker katoen garen met een holle draad

3) De Catona, een eveneens iets dikker katoen garen met een mooie glans

Welk katoen garen past het best bij mijn project?

 

(FOTO genomen bij Erik en Bea Buikema van Readshop Eelde, dealer van Scheepjes garens)

 

SCHEEPJES CATONA

Ik kies voor Scheepjes Catona. Door de mooie glans op het garen heeft het die frisse uitstraling waar ik naar op zoek ben, maar o jee..... Zoveel kleuren geel en bruin! Welke past het beste bij mijn zonnebloemen? Felgeel of net iets donkerder voor de blaadjes? Heel donkerbruin voor het hart of toch juist niet? Het houdt maar niet op met mijn keuzestress. 

Omdat ik gewoon lekker aan de gang wil, neem ik zowel van het geel als van het bruin 2 tinten en zo kan ik lekker combineren. Probleem opgelost.

 

ZONNEBLOEMEN

Met het juiste katoenen garen in huis, kon ik direct aan de slag met het project zonnebloemen. Ik had de keus gemaakt om vrolijke onderzetters te haken.

Natuurlijk de gewone maat voor onder een glas of kop, maar ook een maat groter voor een kan of fles. Daardoor hebben de kleine onderzetters 9 blaadjes gekregen en de grotere onderzetters een groter hart en 12 blaadjes.

 

WEBSHOP

Inmiddels staan deze onderzetters in felgeel als nieuw artikel bovenaan de homepage van de website en natuurlijk in de webshop. De kleine onderzetters in een set van 4 stuks en de grote onderzetter is gewoon los verkrijgbaar. Je kunt zo de ideale combinatie van groot en klein zelf samenstellen.

De zonnebloem onderzetter zijn heel erg leuk op de ontbijttafel, maar ook leuk voor een zomers drankje in de serre, op de tuintafel of in de veranda.

Later volgen nog de donkergele zonnebloem onderzetters.

 

Ik zou het leuk vinden als je,  nu je hier toch bent, even doorklikt naar de onderzetters en met een reactie hieronder laat weten wat je er van vindt. Alvast bedankt!

 

Alexandra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.