Klein kadootje, groot plezier

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 17:49

Het allereerste item in de webshop (in de categorie Baby en Kind) was het snoetendoekje. Een handgebreid doekje van 20 x 20 cm.

 

BABYPRODUCTEN MAKEN

De leukste producten om te maken voor de webshop, zijn de babyproducten. Want iedereen houdt van die kleine hebbedingen die je kado kunt doen tijdens een babyshower of bij een kraambezoek. Deze presentjes zijn altijd een succes. Het is dan ook jammer, dat wij ons niets van onze babytijd herinneren.

 

MIJN BABYTIJD

Uit de verhalen weet ik, dat ik een "luie" baby was. Ik bewoog liever niet en ik heb zelfs nooit gekropen. Je kon mij op een zakdoek zetten en als je mij geen aandacht gaf, zat ik daar aan het einde van de dag nog. Gaf je mij een boekje, dan bladerde ik dat door van voor naar achter en weer terug en dan begon ik weer vrolijk opnieuw. Ik was dan ook een mini Michelin poppetje. Lekker mollig met 6 knepen in mijn knieën, maar tevreden met niets. Voor dit soort baby's (zijn  ze er nog?) is het snoetendoekje haast een speelkleed.

 

HET SNOETENDOEKJE

Het snoetendoekje is heerlijk zacht en soepel. Met een leuke afbeelding van een dier of voorwerp, in een passende kleur. Gemaakt van een 100% katoen kwaliteitsgaren. De Cotton 8 van Scheepjes. Dit garen verwerkt heel prettig, maar wat nog veel belangrijker is: het is superzacht voor het snoetje van de baby.

 

DUURZAAM

Door het gebruik van het katoenen garen zijn de doekjes goed wasbaar en gaan ze dus lang mee. Dat is, zeker in deze tijd, erg belangrijk!

 

AANPASSINGEN

De eerste snoetendoekjes waren bestaande patronen, aangepast naar hoe ik het wilde hebben. Dus er werd wel het een en ander aan veranderd, zodat het een product werd, dat goed bij By Mem gifts past.

 


EIGEN PATRONEN

Al snel waren aangepaste patronen voor mij niet goed genoeg meer. Er moesten eigen patronen komen. Aan de slag dus met potlood en papier om eigen ontwerpen te maken.

 

PATROONTEKENEN

Patroontekenen. Wat een uitdaging! Het allereerste eigen ontwerp was de olifant. Ik kwam een leuke afbeelding tegen van een vrolijke olifant. Na heel veel proberen, tekenen, gummen, tekenen en weer gummen en..... toch maar weer opnieuw beginnen, had ik de olifant op papier. Deze tekening op de computer uitgewerkt in een raster. Dat is makkelijker teruglezen dan een handgemaakte versie.

 

DOEKJE OP PROEF

Dan moet het patroon natuurlijk worden uitgeprobeerd. Dus heb ik bijpassend lichtgrijs garen gepakt. Scheepjes Cotton 8. Een heerlijk zacht garen van 100% katoen, dat makkelijk te verwerken is en heel lang mooi blijft. Toen het snoetendoekje af was, heb ik het geblockt. Het resultaat was geweldig! Een mooi vierkant doekje van 20 x 20 cm. Precies zoals ik het voor me zag.

 

MEER ONTWERPEN

Dat inspireerde tot meer en zo kwamen er, naast de olifant, nog de dolfijn, de zeilboot en de fopspeen. Er volgt later nog een slakje, maar dat zit op dit moment nog in de ontwerpfase. De tekening is nog niet goed genoeg. Ik verander nog steeds details. Maar dan ineens wordt ook dit ontwerp snoetendoekjes-waardig en verschijnt ook deze in de webshop.

Heb jij nog leuke ideeën voor een nieuw snoetendoekje? Laat het weten en misschien zie je jouw idee later terug in de webshop.

 

HET SNOETENDOEKJE: KLEIN KADOOTJE, GROOT PLEZIER!

 

Alexandra

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
een jaar geleden

Ik wilde even laten weten dat ik ik het een erg leuk verhaal vind.
Joh, dat jij een luie baby was is wel een erg leuk verhaaltje, echt uit het leven gegrepen.
Héél leuk gedaan, mijn complimenten.