Kadowinkel? Webshop? Showroom!

Gepubliceerd op 1 mei 2023 om 10:19

Er was eens een kleine ondernemer, die zich afvroeg of het beter was een winkel te beginnen of toch een webshop te starten. En die kleine ondernemer? Dat was ik.

 

SPROOKJE

Deze blog begint misschien als een sprookje, maar dat is het zeker niet.

 

WAAROM DEZE VRAAG?

In de afgelopen jaren heb ik er op gelet, dat ik mijn boodschappen (ook kadootjes) zoveel mogelijk lokaal in de winkel deed. Met lockdowns en allerlei beperkingen in de vrijheden wilde ik dat de winkel, met name de kleine ondernemer,  zou blijven bestaan.

 

FYSIEKE WINKEL OF WEBSHOP

Aan het einde van deze nare periode startte ik met de By Mem gifts webshop. Maar ja..... Een webshop. Dat is geen fysieke winkel. Dat ging een klein beetje tegen mijn gevoel in. Maar net als voor een heleboel andere online ondernemers heeft het starten van een echte winkel ook beperkingen. Niet iedere ondernemer wil of kan een winkel vullen met het assortiment dat hij/zij voor ogen heeft. Zo wil ik bijvoorbeeld alleen mijn eigen producten verkopen. Dat is waar ik voor sta. En ik heb best wel behoorlijk voorraad en er komen ook steeds weer nieuwe artikelen bij. Maar sommige producten lopen ook heel hard weg. Kan ik dan een winkelruimte vullen met mijn voorraad? Het antwoord is NEE. 

LOKALE ONDERNEMER

Dus werd het geen By Mem gifts winkel, maar de By Mem gifts webshop. Met alle mogelijkheden en uitdagingen die daar bij horen. Maar ben ik dan nog een lokale ondernemer? Als creatieveling denk ik dan: Ja, dat ben ik! Op een andere manier dat wel. Lokaal op het wereldwijde web. Want op zich kan de hele wereld bij mijn webshop binnen kijken. Het lokale aspect is dan ineens de .nl.

 

UITDAGING

De uitdaging is nu natuurlijk dat de webshop wordt gevonden. Dat is best lastig tussen alle giganten die hun complete assortiment aanbieden. Waar je zoekopdracht wordt begraven onder de resultaten. Maar eerlijk is eerlijk. De weg is door deze grote jongens wel geplaveid voor een kleine speler als By Mem gifts. Een kleine speler met grootse plannen.

 

SOCIAL MEDIA

Zelf kun je enorm veel doen om op het web gevonden te worden. Social media bijvoorbeeld. Facebook, Instagram, Pinterest. Hier is By Mem gifts allemaal actief. Dit levert niet alleen volgers (volg jij één van deze al?), maar ook naamsbekendheid op. En niet te  vergeten… Bezoekers aan de website en verkopen in de webshop.

 

GROOTSTE PLANNEN

Om tot een maximale klanttevredenheid te komen, heb ik besloten om voor de komende maanden een showroom in te richten. Dus moet de garage er aan geloven. Druk aan het opruimen en schoonmaken om een showroom voor elkaar te krijgen.  En druk presentatie- en verpakkingsmateriaal aan het verzamelen, om het zo mooi mogelijk neer te kunnen zetten. Om zo veel mogelijk mensen op een goede manier kennis te laten maken met By Mem gifts.

 


OPEN VOOR PUBLIEK

Het plan is om het weekend van Hemelvaart en het weekend van Pinksteren open te zijn voor publiek.  Dan kan een ieder die dat wil, de spullen bekijken en, daar waar nodig, passen. Er kan bij voldoende voorraad direct tot koop worden overgegaan.  

OP HERHALING

Mochten deze twee weekeinden een succes zijn (en dat kan niet anders, want daar ga ik voor)) dan gaan we later dit jaar nog een keer op herhaling. De rest van het jaar is het ook mogelijk de showroom te bezoeken, maar dan op afspraak.

 

Kom jij ook gezellig langs om de allerleukste handgemaakte kadootjes te spotten? Je bent van harte welkom.

 

Tot Hemelvaart of Pinksteren!

Alexandra!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.